Visclub De Egmonden

1 mei 2022 De start van het seizoen

| Geen reacties

De competitie 2022 is begonnen .Op 1 mei de “dag van de arbeid”. Dus handen uit de mouwen, haken slijpen en vissen maar. Voor de eerste wedstrijd zeker geen slechte opkomst, nl. 11 vissers kwamen naar de Slotgracht. Dat was het eerste pluspunt en tevens het laatste. Op dit viswater waar je normaal gesproken geen tijd hebt om een made aan de haak te rijgen, omdat je alleen maar aan het binnenhalen bent zoveel vis zit er, liet de vis het deze zondag compleet afweten. Van de 11 vissers hadden er 3 iets weten te verschalken, 1ste werd Jack Koopman met 3 visjes, Jack had eerst geen zin maar vooruit toch maar gaan vissen. 2de Theo Minneboo met een knappe brasem, 3de Wil Verboom ook met 1 vis. Voor de overige 8 vissers alleen maar respect dat ze de vistijd volmaakten. Konden ze ook nog even genieten van de aalscholver, die de hele winter zijn buik vol had gestroopt en nog even een ererondje vloog over het water. Kon amper in de lucht blijven zo zwaar was die vogel. Maar ja, niets tegen te doen. Deze vogels staan op de beschermde lijst. Je zou haast de vissen op deze lijst plaatsen. Niet getreurd, op naar de volgende wedstrijd, deze is op 8 mei op de Weidjes. Dit is een combi dus aantal plus gewicht. We eindigen toch nog met een goed bericht, de vogel is nog niet op de Weidjes waargenomen.

Tot dan, het Bestuur.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.