Visclub De Egmonden

Wedstrijd tegen Nacht en Ontij

| Geen reacties

ZOET TEGEN ZOUT, DE HOEF TEGEN DERP,  oftewel de jaarlijkse wedstrijd Visclub de Egmonden tegen Nacht en Ontij.

Om alle voor en tegens, dit en dat, zus en zo, te voorkomen was de toegang tot de Slotgracht gesaboteerd. Om geen voerplekje te kunnen maken was de brug opengedraaid, dus niemand kon op het fundament komen. Dat de spanning van dit evenement altijd weer enige buikpijn veroorzaakt was ondervangen door een eco toilet te plaatsen.(je weet tenslotte maar nooit). De opkomst was uitstekend, namelijk 27 vissers waarvan de Hoevers, tolerant zoals ze zijn, er 5 in de pool van de Derpers lieten uitkomen.

Dus 11 tegen 16. In het totaal werd er 5200 gram vis in de weegemmer gedeponeerd, waarvan de Egmonden er 2900 gram afwogen en Nacht en Ontij (sorry jongens) 2300 gram. Wat het vermelden waard is dat Mike Koper een prachtige zeelt ving  (extra prijs dus) en Luuk Konijn een brasem, maar helaas boven de vastgestelde maat. Beetje zuur dus maar het werd goedgemaakt met een potje zoetzuur. Na het altijd weer  gezellige samenzijn in Het Rode Hert voor de prijsuitreiking en verloting, ging iedereen, met de mededeling dat de club uit het westen volgend jaar gaat wegen, huiswaarts.

Wij oosterburen zien dit in vertrouwen tegemoet. Het bestuur.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.