Visclub De Egmonden

visweekend slotgracht

Vorige week zaterdag 24 juni de jaarlijkse dames/kinderwedstrijd op de Slotgracht. Er werd gerekend op een grote deelname, zeker van de jeugd. Wat viel dat tegen, er kwamen maar 12 kinderen opdagen, bij de dames waren er 6 die gehoor gaven aan de oproep. Maar evengoed de uitslag; t/m 6 jaar 1ste Job Dekker één vis, t/m 11 jaar gedeeld 1ste Mike Kleverlaan en Saar Valkering allebei twee vissen, gedeeld 2de Mike Beentjes en Sem van Kimmenaede met één vis. In de klasse t/m 15 jaar werd Lois (achternaam niet vermeld) 1ste met één vis. Vis of geen vis gevangen, een prijsje was er voor elke deelnemer. Bij de dames werd er door twee vissers vis gevangen. Gedeeld 1ste werden Denise Beentjes uit Heiloo maar met Egmondse wortels en Hilde Belleman, beiden één vis. Denise hield voor het eerst in haar leven een hengel vast en aan Hilde werd tevens uitleg gegeven wat je met een kikkertje kan doen. Hulde en dank voor alle deelnemers voor jullie aanwezigheid. Jammer voor de organisatie die er zoveel tijd en geduld in steekt. Misschien heeft de jeugd wel te veel te doen. Laten we hopen dat dit evenement niet de laatste keer geweest is. De zondag erop werd er gevist tegen Nacht&Ontij , de buren uit Egmond aan Zee.  Ook op de Slotgracht. Na de beste stekken aan onze zoutwatervrienden te hebben gegeven werden er door 18 vissers maar liefst 47 vissen uit het water gehaald. Na de (her)telling bleek dat Nacht&Ontij er 37 had gevangen en de Egmonden 10. Pijnlijke uitslag voor de zoetwatervissers.  De eerste drie bij Nacht&Ontij waren Walter v/d Woude tien stuks, Niels Terluin negen vissen en Luuk Konijn zeven visjes.  Bij de Egmonden werd Theo Minneboo 1ste met zeven vissen, 2de was Thijs Glas twee visjes en 3e Wil Verboom met één vis. Ook hier had de organisatie op toch wel iets meer animo gerekend. Beide prijsuitreikingen, inclusief snoep en drinken voor de kinderen, waren in dorpshuis De Hanswijk voor de gezellige nazit en een kleine verloting. Misschien tot volgend Jaar???

Reacties zijn gesloten.