Visclub De Egmonden

ZONDAG 21 MEI 2023

Alweer de derde wedstrijd van het seizoen. Deze ging op karper/paling/zeelt. Het moest allemaal gebeuren in de grote vijver aan de Beatrixlaan. Nu was de vraag : “Zijn de vissen al uitgepaaid of wordt het weer een zware zit ?” Als je langs de sloten in de polder liep dacht je toch echt het tweede. Ze gingen zo tekeer dat je bijna een regenjas nodig had. Toch viel het uiteindelijk wel mee. Van de 11 vissers die kwamen opdagen vingen er twee een karper van behoorlijke afmeting. De eerste die er een ving was Niels Terluin, een van 75 cm en 9650 gram. De tweede karper die werd gevangen was van Theo Minneboo dat was er een van 88 cm en 11000 gram. Allebei eerste dus want het ging om het aantal. Alhoewel het gewicht van de karper van Theo omstreden is. Nadat de meting en het gewicht werd bepaald liet het beestje tijdens het nemen van de foto zijn hele darminhoud lopen. Gedeeld tweede werden Ron Groot, Jeroen Westerheyden en Aad Dekker met het respectabele aantal van  één vis in de bijvangst. De overige zes vissers zullen we maar als oeverbezetting aanmerken. Diezelfde oever waar het gras weer een meter hoog staat. Altijd weer een probleem. Hierdoor moeten we voor de volgende wedstrijd op de baars uitwijken naar de Slotgracht. Deze wedstrijd is al aanstaande zondag, Zelf voor aas zorgen deze keer.
Het bestuur.

Reacties zijn gesloten.